Duitse degelijkheid in draglineschotten

Duitse degelijkheid in draglineschotten

Draglineschotten zijn er in alle soorten en maten, maar vooral ook in vele kwaliteitsniveaus. Ko-Mats onderscheidt zich nadrukkelijk met de productie van hoge kwaliteit draglineschotten in voornamelijk Azobé. Die Duitse degelijkheid zit hem niet alleen in het materieel maar ook in het afwerkingsniveau. Een gesprek met Mike Schong van Ko-Mats.

Ko-Mats is gelegen net over de grens in het Duitse Bad Bentheim. “In ons eigen productiebedrijf vervaardigen we draglineschotten in lengtes van 3 meter tot en met 8 meter”, zegt Mike. “We leveren de schotten in drie verschillende diktematen (100, 150 of 200 millimeter) en in een breedte van 1 meter. Het hout betrekken we via Nederlandse leveranciers uit Afrika en betreft gecertificeerd en topkwaliteit Azobé. Alle standaardafmetingen uit ons assortiment zijn uit voorraad leverbaar!”

GEAUTOMATISEERDE PRODUCTIE

Uniek aan het productieproces van Ko-Mats is het feit dat de draglineschotten worden bewerkt met een grote frees en volledig geautomatiseerd worden geproduceerd. Mike: “Ook de aanpiksleuf en de vellingkanten aan de kopse kanten worden met de frees gerealiseerd Dat ziet er gewoon veel netter uit. Al onze draglineschotten leveren we mooi geschaafd, zodanig dat er geen sprake is van dikte- of lengteverschil tussen de schotten. Het feit dat we een enorme voorraad hebben, betekent ook dat we heel snel kunnen leveren. Zeker in de infrawereld een pré, waar het terrein in korte tijd flink kan veranderen als gevolg van wisselende weersomstandigheden.”
Behalve de verkoop van draglineschotten heeft Ko-Mats ook een verhuurvloot voor met name Duitsland. “In de Benelux leveren we onze schotten aan voornamelijk aan hei- en bouwbedrijven en beleveren tevens diverse verhuurondernemingen. Transport voor zowel koop als huur wordt verzorgd door vaste partners. Eventueel het laden en lossen kunnen ze ook voor rekening nemen.”

‘Uniek aan het productieproces is het feit dat de draglineschotten worden bewerkt met een grote frees, en volledig geautomatiseerd worden geproduceerd’

Bron: GWW-Bouw.nl | Tekst | Roel van Gils Beeld | Ko-Mats

Ons team

Wat kunt u van ons verwachten

Houten draglineschotten om te kopen of te huren

Een gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Pro-actief en innovatief management

Jarenlange ervaring en goede vakkennis

Grote voorraden en een breed assortiment

Wereldwijde verkoop van producten uit onze fabriek

Wij houden ons aan de ISPM-voorschriften voor internationale projecten

We adviseren u naar eisen en toepassingsgebieden